2008-11-30 | 22:58:10

Träning, stod dubbel axel

Efter skolan gick jag hem och bytta om till träningen, var lite happy för jag han med en tidigare buss än vad jag brukar göra på torsdagar, så jag tänkte att nu skulle jag hinna värma upp ordentligen. Men nej, väl framma i ishallen har EN VISS PERSON låst in taggen så vi inte kommer in i onklädningsrummet. Där rök min uppvärmning. Tillsist så fick vi iaf tag på en som kunde öppna och då vare bara att ta på sig skridskorna direkt. Jag var itnte värsta taggad, men eftersom ja hade missat min uppvärming plus att jag råkade trampa i en vattenpöl så att min strumpa var genomblöt.

Iaf, på träningen hoppade jag dubbel salchow, dubbel salcow, dubbel öggel, dubbel slachow dubbel toelop och trippel salchow. Allt utom trippel salchow gick bra. Jag slog bara ihjäl mig. Var helt opepp på trippel salchow så den vart inge vidare. Det enda jag hade i min skalle var ju dubbel Axel. Och till min stora lycka så skulle vi hoppa det också. Jag började med enkel axel och enkel axel dubbel öggel. Det gick bra. Sen började jag hoppa dubbel axel och de gick typ skit, men sen sa Karin en sak till mig som fick allt att lossna. Så jag stog en men den var inte runt. Så gjorde jag en till som va runt helt klockren. HAPPYFACE!

Efter det gjorde jag min flygskärssekvens, biellemanpiruett och kombinationspirutt.

Direkt efter min träning så skulle jag vara vikare åt Karins grupp. Det gick bra och dom åkte mest program. Efter det så skulle jag vara vikare åt en till grupp som skulle ha markträning men dom hade fått höra att den va inställd. Kul för mig så ringde mamma och hon kom och hämta mig.

Jag och mamma åkte hem, och sen på kvällen vare dans <3

2008-11-26 | 00:22:52

Taggad på träning

Var verkligen taggad på kvällens träning, trodde den skulle bli dunder. Hade en massa överskottsenergi redan i omklädningsrummet vilket resulterade i att jag hade en väldigt fin dansshow för alla som ville se:D Efter det hoppade jag in på isen, men de visade sig att träningen skulle vara sämst. Vi började med steg i en kvart. Och sen hoppade jag dubbel toelop dubbel toelop i typ 30 min, sen fick jag byta till dubbel lutz dubbel öggel. Men i min sista råkade jag på nått sätt fastna med skenorna så jag slog i min tå ashårt. Inte kul alls, varför råkar alltid jag ut för sånt? Efter det så snurrade vi i typ en minut.

Och en viss person som jag och Malin hade väntat på behagade aldrig dyka upp!
Grr !

2008-11-26 | 00:04:45

Glass med hallon, grupp D & träning

När jag kommit hem från stan fixade jag iordning lite glass med hallon och kröp ner i sängen för att kolla på Desperat housewives. Jag bara älskar den serien, har blivit heelt beroende.

Efter någon timme kom mamma hem och hon körde mig till ishallen.

Jag började med att ha grupp D och jag fick göra ett stort mission. För jag hade missat att mina barn skulle vara med på KM och anmälningstiden till det slutade på tisdagen så jag snackade med alla föräldrar och barn som var där, dvs 5 stycken alla andra var typ insnöade. Men iallafall så kom vi fram till att alla ville åka på Km.

Sen körde vi igång den vanliga träningen och det blev mycket chasé och saxning, men det behöver dom och jag börjar redan se många göra framsteg vilket är skitkul.

Sen hade jag egen träning. Det första jag fick var en jävla stor utskällning för tävlingen i helgen, inför hela gruppen. SOM ALLTID. Jag har kommit på att jag är fan alltid arg på och efter måndagsträningen. En viss persom gör mej heeelt jävla galen. Men iallafall jag hoppade dubbel salchow och trippel salchow och det gick väl sådär. Sedan för att inte slå ihjäl mig helt så hoppade jag lite dubbel axel istället och det gick bra. Sen gjorde vi massa liggpiruetter ända tills vi slutade.

2008-11-25 | 23:57:33

Ny halsduk & Mössa

Istället för den tråkiga svenskalektionen gick jag på stan för att leta efter en halsduk, eftersom min senaste rosa halsduk jag köpte på något sätt försvunnit, och jag misstänker att jag glömde den på DM. Men iaf. Köpte en rosa halsduk ifrån Janemars och en rosa mössa ifrån holmlunds. Jag kan bara inte låta bli.

2008-11-25 | 23:47:25

Söndag, Linnécupen Långprogram, VANN LINNÉCUPEN :d

HEMMA
Vaknade på morgonen, alldeles för jävla tidigt. Hade gjort en perfekt plan för hur min dag skulle vara.. Gå upp kl 12. Sminka mig en kvart, fixa håret en kvar, äta en kvart, packa väskan 5 minuter och sen åka. Helt jävla perfekt... Men neeeej. Blir väckt skittidigt av att jag måste städa rummet. Aldrig i livet. Hela min uppladdning till tävlingen blev ju förstörd av massa städande. Jag var trött och ville sova. Efter en massa bråk kom vi fram till att jag får städa själv när jag kom hem istället. BLÄ
Fick iaf sjuds till ishallen men var fortfarande sur.

ISHALLEN

Det första jag gjorde när jag kom till ishallen var att lämna musiken. Fick en jättekonstig tanke att lixom tänk om jag tagit med min gamla långprogramsmusik, vad skulle jag göra då? Men slog ifrån min tanken ganska fort och gick för att kolla vilket startnummer jag hade. Sist. Äntligen. Hade ganska mycket tid på mig innan jag skulle tävla så jag passade på att kolla in dom andra som åkte.

UPPVÄRMNING MARK
Efter en stund på läktaren var det iallafall dags för uppvärmning. Jag tog det ganska lungt, med tanke på att jag faktiskt hade skitont i armen. Annars kändes allt ganska okej. Var skönt att bara ha ont på ett enda ställe. Jag joggade ganska länge för dom var rätt sena i tiden sån jag orkade inte börja värma upp ordentligt förens det var ca 30 min kvar för det är ju så onödigt att värma upp en gång och sen behöva värma upp igen.

UPPVÄRMNING IS
För ovanlighetens skull så startade jag sist. Så jag tog det väldigt lungt på uppvärmningen. Började med Axel, sen dubbel toelop dubbel toelop, dubbel öggel, dubbel flipp, dubbel flipp oiler dubbel salchow, dubbel lutz, dubbel lutz dubbel toelop dubbel ögget. Hoppade igenom allt på ca 3 min. Och då var det ju hela 3 min kvar, visste inte riktigt vad jag skulle göra, för hade fått in en vana på att gå av och knyta om vid detta laget. Så jag körde igenom flygskärssekvensen, mina steg och alla piruetter. Fortfarande massa tid kvar så jag åkte runt lite och gjorde ingenting. Sen när uppvärmningen var slut gick jag av isen för att knya om skridskorna.

LÅNGPROGRAM
Fick vänta ungefär 20 min på att det skulle bli min tur och det var fakiskt jobbigt för mina ben han bli jätteskakiga. Men till sist var det iallafall min tur. När jag gått på så var dom ganska sega med att ropa upp mig, men till sist så. Och programmet gick SKIT. Började med en dålig himmelspiruett som vandrade långt sen var det dags för dubbel lutz, dubbel toelop, dubbelöggel, som blev helt cp så jag gjorde bara en enkel öggel på slutet med en ful landning desutom. Nästa hopp var dubbel flipp efter steg, även den gick åt helvete. Tappade hela min högra sida så jag var jättesne i landningen så det såg inte alls snyggt ut, och samma med dubbel öggel strax därefter. Sen var det axel efter steg och samma fula landning här. Trodde jag skulle bli tokig samtidigt som jag gjorde stegen in till dubbel flipp oiler dubbel salchow som iallafall blev bra med en ren landning. Sen gjorde jag min kombinationspiruett som blev helt okej och sen lite flygskär. Sen var det dags för en till dubbel flipp som inte heller var särskilt fin i landningen. Sen var det stegsekvensken som gick ganska bra men snubblade till lite en gång. Och sen var det dax för sista hoppet, dubbel toelop dubbel toelop som bara blev en dubbel enkel för även där var landningen skit. Jag avslutade programmet med en jättelång hopp i ligg, de vart det ända som faktsikt gick bra i hela programmet.

EFTERÅT
Var så sjukt jälva besviken på mig själv efter jag åkt och kunde inte riktigt hindra mig själv från att gråta. Mitt åk var verkligen värdelöst. Så jag hade redan bestämt mig för att jag inte tänkte vara kvar. De fanns inte en chans i världen. Jag fick åka hem för min tränare så jag gick till mamma på läktaren och sa att vi skulle åka hem. Men väl uppe på läktaren så fick ja ett sms från min tränare där de stod att jag vunnit och att det stog på tavlan. Så jag blev lite gladare och bestämde mig för att stanna kvar iaf, även fast mitt smink typ var paj.

PRISUTDELNING
Prisutdelningen rullade på bra, min klass var den sista som skulle ropas upp och då säger dom att det kommer dröja lite för de har ändrat poängen. Jag tänkte direkt dom har flyttat ner mig. Vi fick vänta typ 2 min som kändes som två timmar. Men som tur var, dom hade inte flyttat ner mig. Fast efter prisutdelningen kollade jag igenom allas papper och dom hade sänkt alls poäng utom alvas och min. TUR :)

Dommarna var faktiskt riktigt petiga, dom här dommarna skulle ha behövts på LM!

2008-11-25 | 20:00:16

Lördag, Linnécupen kortprogram.

HEMMA
Vaknade ganska tidigt på lördag morgon. Och det första jag gjorde var att slå på datorn för att kolla om de hade lagt ut lottningen inför kortprogrammet. Det hade dom. 1:a IGEN, alltså det är helt sjukt, jag har startat först fyra av fem program den här säsongen. Vad e oddsen för det lixom. Blev skitsur men fick bita ihop och koncentrera mig på håret, sminket och att packa alla mina grejer. I och försig så var ju tävlingen i Uppsala, men det är ju fortfarande jävligt irriterande att glömma massa grejor hemma.

ISHALLEN
Väl framme i ishallen träffade jag alla mina älsklingar :) Men eftersom jag var lite sen så var jag tvungen att lämna in min musik och byta om nästan direkt efter att jag kommit fram. Väl i omklädningsrummet så var Anna Eriksson där och hon hade med sig sin bebis som verkligen var väääärlden sötaste och JAG var näst först i klubben med att se honom!

UPPVÄRMNING MARK
Värmde upp utanför isen och det blev de gamla vanliga, fast jag hade skitont i min arm sen badmintonen, det var jätteirriterande och jag störde mig på det heeeeeelatiden.

UPPVÄRMNING IS
Eftersom jag startade först så blev det en väldigt kort uppvärmning som vanligt, Började med axel sen gjorde jag dubbel flipp och sen dubbel flipp med stegen. Sen dubbel lutz och dubbel lutz, dubbel toelop. Efter det så åkte jag av för att knyta om skridskorna och samtidigt så var det tydligen några på uppvärmningen som krockade. Haha tur att jag missade det. När jag var klar med skridskorna ropade de upp att det var 1 minut kvar av uppvärmningstiden så jag gjorde min flygskärsekvens och efter det så ställde jag mig bara för att vila och vänta in tiden.

KORTPROGRAM
Började med flygskärsekvensen som jag tyckte blev jättebra och efter det gjorde jag en mindra bra himmelspiruett, var lite sen till stegen men han ta in det så stegsekvensken gick okej men mina ben kändes asvingliga vilket var jävligt störande. Efter det var det dubbel lutz dubbel toelop och den gick okej men lite dålig landing på toelopen. Sen var det steg innan dubbel flipp och flippen satt som den skulle och jag gick ganska lätt in i kombinationspiruetten, fast där hamnade jag lite på taggen i första positionen så jag tappade en massa fart. Efter det var jag skityr och stressade in till Axel som inte vart nå vidare snygg eftersom hela min skalla snurrade. Fortfarande yr gjorde jag hopp i ligg som inte blev världens bästa men jag höll iallafall varven.

PLASERING
Plaserade mig som 2a efter ett ganska dåligt kortprogram, var bara 3 poäng efter så jag var nästan säker på att jag skulle ta hem allt i långprogrammet. Men var ändå ledsen för jag inte åkte så bra

TRÄNARMÖTE
Efter jag tävlar så var det tränarmöte i C-hallen så jag sprang dit och satt där i någon timme. Blev änden utsedd till sjusterare. Var mest sur men blev iallafall lite peppad utav Isabella :) <3

MALIN TÄVLA
Efter tränarmötet hoppade jag iväg till ishallen för att kolla när Malin skulle tävla. Gjorde egentligen inget vettigt, försökte bara peppa henne lite. Hennes hopp var jättebra men hon stukade foten så det blev inte så mkt program.

HEMMA
Efter att Malin tävlat så var det skitlångtid till hennes prisutdelning så mamma hämtade oss och körde hem oss så lekte vi hemma hos mig en stund.

TILLBAKA TILL ISHALLEN
Klockan halv 7 tog vi oss ut i snöstormen för att ta bussen tillbaka till ishallen eftersom Malin hade prisutdelning kvart över 7 så tänkte vi att vi skulle komma i perfekt tid, men ICKE! När vi kom fram klockan kvart i sju var alla redan på isen så det blev bara att slänga på Malin skridskorna och dra in på isen. Dom var ju inte LITE tidiga. Och självklart så agerade jag fotograf på prisutdelningen :)


KVÄLLEN

Malin och jag hade en del planer för kvällen men dom blev inte av, så jag va med Divo och Mohamed istället och sen käkade vi på max. Sen hade dom snöbollskrig som inte alls var kul. Så efter det var jag trött och gick hem för att sova och tagga om till långprogrammet

2008-11-25 | 19:27:38

Dålig uppdatering, YES

Just nu orkar jag bara inte med min blogg!
Så det blir en snabb resumé utav förra veckan

Måndag

Skola

Kultur & stilhistoria:

Prov om antikens Grekland, Rom, Kreta och Bysans
Datakunskap
Började göra en powerpoint-presenation om konståkning

Hemma
Pappa åkt iväg för att hämta vårat nya soffbord och våran nya matta och jag var jätteduktig och hjälpte till med att sätta ihop bordet. Jag är fan byggare bob, lr ngt.

Shopping
Fick hem några presentkort ifrån kiks :D 250 kr på varje.


Konståkning
Kommer inte ihåg så mkt av träningen mer än att jag var skitsur faktiskt.


Tisdag

Skola
Datakunskap
Fortsatte på min powerpoint-presenation om konståkning
Småföretagande
Jag, Sanne, Sofia och Lise-Lotte fortsatte att planera våran fina salong haha den blir såå faancy.

Shopping
Köpte en söt svart klänning ifrån gina

Dans

Me love <3

Konståkning

Blev en massa programträning för min del, i princip hela träningen


Onsdag
har totalt glömt bort hela onsdagen :)


Torsdag

Skola
Idrott
Fick sjuds av pappa till fyrisfjädern där vi skulle spela badminton. Och jag måste bara säga tt jag verkligen SUGER på det, desutom fick jag skitont i mina arm utav att slå iväg så många bollar? lr vad det nu heter.
Samhällskunskap
Vi fick göra en massa frågor om politik TRÅKIGT, jag tycker politik är det typ ointressantaste som finns

Konståkning

Fick ta bussen till träningen, jävligt slitet måste jag säga, men iaf var det min typ sista vanliga träningen innan Linnécupen så det blev mest program den här träningen också, åkte både långa och korta flera gånger

Dans
ingen kommentar ;D

Shopping
Beställde en Gymform duo ifrån tvshop, haha så vänta ni bara snart kommer jag vara riktigt biffig!
Egentligen hade jag tänkt testa om den funkar att använda på mitt knä så jag slipper gymma varje dag för att bygga upp det efter operationen, det är ju ialla fall värt ett försök :)


Köpte även nya örhängen, och självklart var dem rosa :)
Fredag

Skola
Frisör
Blev inget kundpass idag, istället fick vi lyssna på en föreläsning från Grazette, som faktiskt var både intressant och givande, efter det fick vi prova schamponera och styla med deras produkter som för övrigt luktade jättegott.
Efter förelsäningen gjorde jag även provet i frisör-terminologi och i färg. Det gick jättebra.

Samhäll
Vi fick fortsätta jobba med frågorna om Politik
Måbra-kurs
Min första lektion i måbra-kursen. Vi pratade om stress och om hur vi hantarar stress, sedan fick vi en skrivuppgit som handlade om olika saker som har med stress att göra och vi fick faktiskt sluta kvart över 4 istället för halv 5.

Konståkning
Eftersom jag fick sjuds av mamma till träningen så han jag iallafall åka i ca 45 minuter och då körde jag igenom båda mina program och det gick asbra

Playahead
Anton ifrån playahead radio ringde mig, HAHA :D

Kväll
JAG SÄGER BARA DET, DU BORDE SKÄMMAS. NU VET ALLA HUR STÖRD DU ÄR.

CATEGORY: 06. My life
2008-11-13 | 18:04:13

Älsklingar

Hej:) vet att jag har upptaderat dåligt, men har haft så sjukt mkt at plugga på, och desutom svealandsmästerskapen i helgen.

Men imorn ska jag uppdatera coh skriva om veckan, så håll ut ! ;)

CATEGORY: Äldre Skola
2008-11-11 | 16:37:16

Jag hatar skolan!

Fyfan vilken tråkig dag vi hade idag!

Datorkunskap
Prov i Excel, allt gick bra ända tills sista uppgiften, för tydligen måste jag ha missat den genomgången på ngt sätt, fattade inte ett shit, och desutom så hade vi vikarie så det blev knas. Men har iaf fixat det för jag ringde fakiskt min lärare och hon sa att jag kunde få en annan sån uppgift efter hon gått igenom med mig hur man gör, så då kan ag fortfarande få mgv. Happy face !

Småföretagande
Vi kollade mest i firsörtidningar efter saker vi skulle beställa till våran salong. Blev mer prat än jobb ;D
CATEGORY: 06. My life
2008-11-11 | 16:32:11

Playahead

Haha, igår när jag var och tränade.. så har dom tydligen pratat om mig på playahead radion. När jag loggade in på pa.. så märkte jag att jag hade typ 45 nya gb. Så jag ba okeej?! 

Så tydligen hade dom pratat om mig där, att alla skulle ge mig namnförslag, jag tycker mitt namn är bra vafan :)

VADFANSKAJAGHETA@

2008-11-10 | 23:57:22

Träning & Gupp D, jag hatar dig.

Idag var ännu en dag i ishallen. Började med att ha min grupp D. Dom var duktiga idag och det blev inte så mkt gråt faktiskt.
De fick göra mkt chasé och saxning för dom behöver verkligen få till sin hållning. 

Sen hade jag vanlig träning, och jag orkar inte ens kommentera den är så JÄVLA ARG.

Fyfan vad jag hatar dig !

Fick även tillbaka min dräkt igår så ja provade den idag, den satt heeeeeeelt.. såg helt handii ut i den. Fan. Men vi får fixa till det imorgon för då kommer hon som syr hem till  mig och jag ska testa min långprogramsdräkt då förförsta gången. 

Och imorgon är det prov i datorkunskap på Excell. Önska mej lyckatill.

Nu ska jag sova pusspuss :)

2008-11-08 | 17:29:38

Mina rosa bebisar från Australien har äntligen kommit!

Efter skolan så hittade jag äntligen en lapp i brevlådan där det stod att mina Uggs hade kommit. men det hade till kommit 1000 kr i moms som jag skulle betala när jag hämtade dom, vilket var lite irriterande.

Väl inne på posten så hittade tanten i kassan såklart inte mitt paket, så jag fick stå och vänta jääättelänge på att dom skulle hitta det, men till sist så hittade ngn annnan tant som jobbade där dom.2008-11-06 | 19:47:20

STHLM

När skolan var slut åkte jag till sthlm för att shoppa och fixa lite grejer :)

Köpte ett par varma stövlar ifrån bianco. Dom är helt luddiga på insidan så dom kommer bli jättevarma och sköna! Desutom så får jag i mina inlägg i dom också så det är perfekt.

Jag köpte också ett bar knästrumpor och ett par benvärmare, älskar biancos benvärmare med rosetter, så sjukt söta. 

Efter det köpte jag legging och strumpbyxor på gina. Blev värsta glad när jag hittade leopard-strumpbyxorna efter som jag hade sånna förut fast leggings, men självklart så gick det hål efter jag använt dom en gång, så passade på att köpa nya.

Jag var även in på adidasstore, adidas conseptstore och mouli store, men hittade inte ett skit jag ville ha :(


CATEGORY: Äldre Skola
2008-11-03 | 23:40:37

Bullar, plugg & TV

Efter träningen när jag kom hem blev jag värsta glad, mamma hade fixat bullar och oboy till mig. Asgott och desutom skitbra efter träningen. ;)

Bullarna försvann ganska fort, den var det plugg som gällde!
Måste verkligen träna till Makeup prover på fredag. Fyfan.


Så nu ligger jag i sängen och kollar på tv och pluggar sammtidigt. Och snart ska jag hoppa in i duschen!

PUSS

2008-11-03 | 23:31:26

STOG DUBBEL AXEL !

Efter att ha pluggat lite hemma och så, så sjudsade pappa mig till ishallen. Jag började ha min grupp D, och det började även en ny tjej där idag.

Träningen gick bra, vi gjorde mest chasé och saxning för det behöver dom verkligen träna på, och det kan man aldrig träna för mycket på!

Sen hade jag egenträning.  Jag började med att köra igenom basic 4 och jag och mimmi jämförde våra ögglor. Jag tycker mina blev snyggast faktiskt ;)

Sen hoppade jag några dubbel salchow, det gick bra.

Efter det hoppade jag dubbel axel. Och jag stog en, inte världens bästa landning, men vafan jag stod!
Happy face!

Sen hoppade jag igenom hoppen till kortprogrammet, det gick bra. Förutom att när jag skulle göra stegen innan dubbel flipp så jaa. Vet inte riktigt vad jag gjorde, men ramlade iaf typ rätt på höften så jag gled över hela ishallen. Fan vad ont det gjorde, hade svårt att lyfta benet typ i 10 min efteråt. Och jag har fått ett fult blåmärkte typ. Men men sen åkte jag mitt kortprogram iallafall. Det gick okej men satte i handen på dubbel lutz, men fick till en dubbel toelop efteråt iallafall.

Sen var träningen slut och jag stretchade en stund och sen hämtade pappa mig.


2008-11-03 | 23:03:52

Söndag, Frukost på max

Eftersom jag är en vädligt nyttig person, så fick jag med mig min älskling att käka frukost på max, jag kan bara inte sluta äta där. :)
Efter det gick vi på stan en stund, fast min älskling hade ont i foten och ville egentligen gå hem, meen en lite tur på stan skadar aldrig. 
Jag hittade en rosa tröja jag ville ha direkt på MQ i forumgallerian, men det var något konstigt smutts på armen så jag ville inte köpa den. Men som tur var så fanns den i min storlek på det andra MQ:t på gågatan. 
Jag vet inte varför men jag kan bara inte låta bli att köpa rosa saker/kläder helatiden.

Efter det så var det dans som gällde :) 

CATEGORY: 06. My life
2008-11-03 | 22:48:50

Kväll, med mina älsks.

Lite senare på dagen så pratade jag med Malin, vi bestämmde oss för att dra och käka på max, vårat favvo ställa.
Som alltid så började kvällen med att Malin kom hem till mig, jag fixade mig klart och sedan gick vi ner på stan. 
Jag köpte ett orginalmål, haha ovanligt. Vi chillade på max, jadu jag vet inte riktigt hur länge, sen kollade vi läget lite på stan, och sen följde jag med Malin till hennes buss. 

Här är Malins och min tröja som vi ska beställa :D Tog bilden och texten från Malins blogg :)
Efter att Malins buss kommit så gick jag för att möta min sötnos, som stannade hos mig tills typ sent :) <3


2008-11-03 | 21:51:54

Fredag

Min fredag började i ishallen. Skulle träna extra med en tjej. Det gick bra men var skitkallt. Efteråt fick jag sjuds av hennes pappa till min sjukgymnast.

Blev vanliga massagen osv. Gjorde helt sjukt ont. Sedan var det bara försöka gå hem så normalt som möjligt, även fast jag hellst av allt ville dö för mitt knä gjorde helt sjukt ont.

Kunde inte gå på träningen för mitt knä hade svullnat upp. Riktigt nasty. Så istället tog jag det lungt hemma, kunde inte gå särsklit bra, så jag låg hemma i sängen och åt kebab i min säng och kollade på tv. HAHA :)