Butiksshopping

Tyvärr börjar shopping i butik dö ut och bli ett minne blott, åtminstone i de mindre städerna. Butik efter butik tvingas lägga ned, men än så länga kan du gå och botanisera bland småbutiker och klädjättar i flera svenska städer. När vi inte är på semester är det vanligare att vi handlar våra kläder och vissa prylar på nätet, men när vi befinner oss i fjärran länder och är på semester, är det något härligt och visst med att gå och fönstershoppa eller ta en runda i små, lokala butiker för att handla med oss något till våra nära och kära.

Fönstershopping

När du vet att du befinner dig i ett stadium där du fortfarande har mycket månad kvar i slutet av pengarna, så kan det vara kul med lite fönstershopping. Detta är dessutom en trevlig sysselsättning en kväll när butikerna är stängda men julskyltningen är i full gång eller när du bara tar en sen promenad genom staden. Fönstershoppa betyder att du bara tittar in i fönstren för att få inspiration eller stanna till när du blir trött för att ha något fint att se på. Många får sina julklappar på det viset genom att ta en promenad och stanna till med sin familj eller sin käresta vid ett fönster och peka på en drömpresent.

Butiksshopping i rea-tider

Om du har tittat på TV dagen innan Black Friday i USA och sett horderna med folk som köar utanför varuhusen som om påve Fransiskus skulle göra ett besök där, så vet du med en gång att det är dagen före rea och nedsatta priser. Då kan det vara skönt att ha tillgång till internet istället, eftersom det varje år uppstår tumult och handgemäng i butikerna när folk hävdar att han eller hon var den första som lade handen på produkten bråket handlar om. Om du vill ge dig ut i rea-hetsen så bör du göra det så fort som möjligt, men ta gärna en Alvedon innan och klä dig med skottsäker väst. Speciellt i dambutikerna där snälla och beskedliga flickor som aldrig skulle göra en fluga förnär i vanliga fall, kan förvandlas till rosenrasande häxor á la Johanna Möller. Dock är butiksshopping ett rent nöje när du har tillfälle, så låt inte nätet göra hela jobbet. Våga dig ut i vimlet och hitta dina drömvaror!