Hitta de bästa priserna online

Från mellandagsrean en gång om året till stora reor året om. Handeln på Internet utvecklas hela tiden och utförsäljningarna avlöser varandra. De flesta stora nätbutikerna har en ständig rea-avdelning med hundratals prissänkta varor. Det här är en dröm för alla som älskar att fynda. Men det kan snabbt förvandlas till en mardröm där det är svårt att skilja onödiga lockpriser från de riktigt bra fynden. Nedan finner du några riktigt bra tips för att hitta rätt väg i rea-djungeln online.

Behöver jag det här?

Det är lätt att handla snabbt när man ser de röda siffrorna, överkryssade priserna och stora markeringar med 50 % och 70 %. Men för att göra ett riktigt bra fynd krävs det oftast att man stannar upp och funderar en stund. Frågor som är bra att ställa sig själv:

  • Behöver jag det här?
  • Hade jag köpt varan till det här priset om siffrorna inte hade indikerat prissänkning?
  • Kan jag hitta varan till ett bättre pris om jag väntar?
  • Är jag säker på att webbutiken är seriös och inte lurar mig?
  • Har jag råd med den här varan idag?

Efter att ha grundat en stund över dessa fem frågor är det oftast lätt att bestämma om man vill genomföra köpet eller ej. Är du inte helt säker på att du vill ha varan är det alltid en bra idé att fundera en dag till.

Kampanjer och rabattkoder online

Internet svämmar över av rabattkoder och kampanjer som pågår dygnet runt. Om man är villig att lägga ner lite tid finns det faktiskt ingen anledning till att någonsin handla för fullpris igen.

Att prisgranska blir särskilt viktigt vid stora inköp så som märkeskläder eller elektronik. Just nu kan du hitta en bilig macbook pro 15 till ett lägre pris än vanligt bara genom att följa länken. Datorer och elektronik finns alltid till låga priser online.

Det bästa sättet att maximera en rabatt är att använda en jämförelsesajt för att se vart våran finns billigast. Glöm inte att räkna med fraktkostnaden till priset. Använd sedan en sökmotor och skriv in webbutiken + rabattkod för att få fram alla aktuella erbjudanden. Många onlinebutiker använder även sina nyhetsbrev och sociala medier för att dela ut rabattkoder både till nya och befintliga kunder.

Prisbevakning och lockvaror

Vid stora kampanjperioder som Black friday och mellandagsrean, händer det att butiker använder sig av lockvaror och priser. Det kan vara priser som först höjts precis innan kampanjen för att sedan sänkas och då se ut som en riktigt bra deal. Detta trots att priset är detsamma som det alltid varit. Lockvaror är billiga varor som annonseras ut men sedan står som slutsålda så fort kampanjen börjat. Båda dessa metoder är olagliga men det kan vara svårt att bevisa i efterhand vad som har inträffat. Ett bra sätt att hålla koll är genom att lägga in en Prisbevakning på Prisjakt eller en liknande sajt. Där får man hjälp med att bevaka priset och se hur de rört dig den senaste tiden.