Klädbytardagar

Ett nytt fenomen som i ärlighetens namn inte alls är speciellt nytt om man tänker efter, är fenomenet med byteshandel som nu också har spridit sig till nätet. Folk från alla kretsar samlas under en dag eller kväll hemma hos någon, eller i en lokal för att byta klädesplagg, skor och dylikt. Och detta till oerhört förmånliga priser. Ibland helt gratis.

Skynda fynda

Dessa mötesplatser kan vara rena guldgruvorna, speciellt om det vistas snobbiga tanter från Östermalm som använt sina Chanel-plagg i 2 veckor och sedan tröttnat på dem. Dra därför nytta av dessa klädbytardagar, speciellt i de större städerna eftersom du kan få i stort sett helt oanvända lyxkläder för någon enstaka hundralapp.

Så går det till

Det som sker är att du hittar en annons i en tidning eller på sociala medier, vilket numera är vanligast. Det kan också gå via djungeltelegrafen, det vill säga från mun till mun så att du blir en i mängden som hör talas om det. Du går sedan igenom din egen garderob och ser vad du kan ta med dig genom att sålla ut vad du inte vill ha kvar längre. Se dock till att kläder och framför allt skor är rena och hela, så att du inte kommer till samlingen med unkna plagg som har blivit malätna. Undvik att ta med dig underkläder som du tidigare använt, även om du må ha tvättat dem noggrant först. Någon måtta får det vara! Detta är ohygieniskt. Sedan är det dags att bestämma ett pris eller om du helt enkelt väljer att skänka bort dem, men då är det kanske bättre att vända sig till Myrorna eller liknande. Några slantar kan ju vara kul att få för klädtrasorna, eller hur? Ja, sedan är det bara att mingla och byta!