Klädtrender för män 2019

En nyhet inom mode som är väldigt spännande just nu är alla nya trender för det nya året som närmar sig. Ja, trendena alltså. Trenderna närmar sig och bör anlända snabbare än ett försenat tåg från SJ. Det nya året, 2019, är ju redan här.

Lagom till våren, när man börjar kunna välja garderob efter humör, tycke och smak snarare än efter tankegången ”Vad ska jag ta på mig så att jag inte fryser arslet av mig”, börjar de nya trenderna märkas och synas ute i städerna på våra gator och torg. Här är ett par av årets nya trender vad gäller kläder för pojkar, killar och män.

1. De lite mer städade och skräddade plaggen för män gör en storstilad comeback under det nya året. Efter att vi under ett tag haft på oss mycket street wear och läder med väldigt stora logotyper tar nu det lite mer traditionella och konservativa över inom modet. Det blir mer knäppa skjortor, som kanske till och med är dubbelknäppta. Mer av det uppklädda och nästan finklädda, även till vardags. De klassiska modehusen som till exempel Tom Ford visar som väntat upp nya kostymer, som alltid. Men nu börjar till och med andra klädmärken, som Louis Vuittons designer, visa ett antal kostymer. Det har blivit en del av årets trend, utöver att vara lika tidlöst stiligt som alltid.

2. En smart väska som dessutom är snygg. En midjeväska blir återigen trendig. Denna väska, som egentligen kanske mest är en väska för turister, är något som leder och ger plats åt en hel flodvåg av olika väskor för män. Mindre väskor för män, inte endast portföljer, ryggsäckar eller axelväskor utan alla sorters väskor. Mycket praktiskt och smart, och aningen stiligare än en gammal ryggsäck dessutom. Och det börjar ju bli nödvändigt nu, med allt som man har med sig. Mobiltelefoner som inte går ner i fickan längre för att de är så stora numera, laddare, hörlurar, plånböcker med en uppsjö av olika kundklubbskort och gärna en näsduk också. Fickorna räcker inte riktigt till längre, ens för oss män. En klassisk axelväska fungerar alltid, men om du vill kan du även spana in något lite mindre och mer originellt, som en liten gul väska som man kan hänga runt halsen eller en midjeväska i turkost som hängs över axeln.

För att få råd till kläder kan det vara viktigt att man gör en egen, privat månadsbudget över sin ekonomi. Om man dessutom lägger undan ett par hundra kronor varje månad kan man även bygga upp en buffert i sitt sparande, som man sedan kan använda till de kläder som man verkligen inte vill vara utan om det skulle bli någon rea eller om någon ny och spännande kollektion släpps. På sidan https://savr.com/sv kan man lägga upp ett sparande helt utifrån sina alldeles egna preferenser. Man väljer hur mycket eller lite man vill spara  och kan förstås spara till precis vad man vill, från semesterkassa till att spara till en ny bil eller kanske till en helt ny garderob med massor av nya, spännande kläder!