Shoppa second hand

Om man blandar det bästa det av två världar kan man få fram mode/shopping och miljötänk. Det ena behöver inte utesluta det andra. Man kan ju nämligen välja mode och miljö på en och samma gång, lösningen heter second hand, eller som vi säger på svenska begagnat.

Låt någons gamla mode bli ditt nya

Om man väljer att handla på second hand gör man en stor tjänst för miljön och kommande generationer. Att köpa varor som redan producerats och redan påverkat miljön med sina utsläpp utesluter att nya sådana skapas. Visst man kanske inte vill köpa precis allt på second hand men varje plagg man väljer bort att köpa nytt och istället väljer att köpa begagnat, gör skillnad.

Var kan man hitta snygga plagg begagnade

Det finns en butik som har funnit sedan många år och som blivit en klassiker och en given plats för den som vill köpa begagnat, denna butik kallas för Myrorna. Butiken finns på flera platser i Sverige, närmare bestämt finns 35 butiker runt om i landet, från norra till södra delen av Sverige. Hit kan den som vill ha ett stort utbud av begagnat gå, här finns nämligen inte bara begagnade kläder utan också begagnade prylar och möbler. Priserna är vanligtvis låga och mer symboliska. De pengar som blir över från verksamheten tillägnas verksamheter med välgörande ändamål såsom härbärgen och behandlingshem. Handlar man sitt mode och sina prylar här gör man alltså en god gärning på flera plan, både för miljön och civilsamhället. Läs mer om Myrornas stödarbete på och vad överskottet går till på den egna hemsidan myrorna.se.

Mode på Erikshjälpen

Nästa stora butik vad gäller second hand och begagnat är Erikshjälpen. Denna butik kan man besök både fysiskt och online. Den som önskar handla sitt mode online i butiken kan besöka erikshjälpen.se, och klicka dig vidare till secondhand-butiken därifrån, här kan man även läsa om vilka välgörande ändamål Erikshjälpen bistår med.

Handla mode på Blocket.se

Ytterligare en sida som man kan besöka online är blocket.se, här finns massvis av privatpersoner som säljer sina kläder till förmånliga priser. Man kan även finna en hel del begagnad kurslitteratur och övriga varor som är begagnade. Vad gäller kläder kan man finna allt från träningsskor till brudklänningar, här finns hur mycket som helst för den modemedvetna och miljömedvetna shopparen.

Sälj ditt eget mode på nätet

Den som väljer att köpa nya begagnade kläder kanske behöver göra sig av med några plagg själv. Det bästa när man vill göra sig av med plagg är då förstås att man själv lämnar dem till second hand-butiker så att även dessa plagg kan få bli nytt mode för någon annan. Se bara till att plaggen är rena och hela innan du lämnar dem vidare.