Köp och sälj kläder på second hand

Känns garderoben trött och tråkig samtidigt som plånboken gapar tom? Lugn, det finns en lösning på problemet. Genom att både shoppa på second hand samt sälja dina gamla kläder och accessoarer där kan du både handla billigare och tjäna pengar till nya inköp.

Idag blomstrar second hand och fyndsugna kunder fyller butiker landet över. Det finns många fördelar med att både köpa och sälja på second hand. Det är både billigt och ger en extra inkomstkälla samtidigt som det är klimatsmart. Har du dyrare kläder eller accessoarer är det dock viktigt att vända dig till aktörer som är specialiserade inom dessa områden för att få ut bästa möjliga pris. Om du till exempel vill sälja diamanter kan du vända dig till Diamantbrev. På så sätt får du en rättvis värdering. Detsamma gäller smycken av guld och andra ädelmetaller.

Så säljer du dina kläder i andra hand

Om du har plagg att sälja behöver du inte leta länge efter någonstans att göra det eftersom det finns många alternativ. Ett sätt är att lämna in plaggen du vill sälja till en etablerad second hand-butik. När de sedan blir sålda får du en viss procent på försäljningssumman. Ett annat sätt är att vända sig till någon av de otaliga försäljningsgrupper som finns på Facebook. Där finns till och med grupper som är specialiserade på vissa märken. Det går också bra att lägga ut plagg på Tradera eller att helt enkelt ordna en egen loppis.

Gör fynd på second hand

Hur hittar man då fyndplaggen på second hand? Det gäller att ha tålamod och att gå igenom många klädställningar. Besök helst flera butiker ofta eftersom nya kläder kommer in hela tiden. Här rapporterar Aftonbladet om hur du gör de bästa fynden på second hand. Ett bra tips är att leta efter plagg i bra material. Att köpa en tröja i akryl på second hand är sällan en god idé. Plagget kommer att noppa lätt och se gammalt och tråkigt ut. Leta istället efter hållbara material som bomull, ull, silke och linne. Då får du plagg som håller sig snygga länge.